SYMPOSIUM 29 JUNI TROPENMUSEUM

Op donderdag 29 juni organiseert het Tropenmuseum een middag over het inheems protest in Suriname . Dit is  een middag over verzet en emancipatie met lezingen van  Ellen-Rose Kambel en Victor Bottenbley en publieks gesprekken onder leiding van Suzanne Eskens.  Speciale gasten zijn fotograaf Cary Markerink en Olivia Williams en Wonny Bergeike twee vrouwen die mee liepen.  De middag is een initiatief van kunstenaar en onderzoeker Sara Blokland en het RCMC.  lees hier meer over het symposium  reserveren: info@fotodok.org  o.v.v. inheems protest

 


FOTOGRAAF CARY MARKERINK

IMG_2931
aantekeningen boekje Cary 1976 protestmars

Cary Markerink is een Nederlandse  fotograaf die tussen 1976 en 1981 regelmatig naar het Caribisch gebied reist  en wordt betrokken bij de strijd voor land-rechten van de inheemse van Suriname. In 1976 liep hij als fotograaf mee met deze protestmars . Hij maakte daarvan, gedurende de vier dagen dat de tocht duurde, een bijzonder fotografisch verslag. Op verzoek van SrefidensiFoto maakte hij een selectie. Wij zijn zeer verheugd met de mogelijkheid dit nu aan een bredere publiek en vooral zij die de tocht liepen te kunnen tonen. We zijn Cary daarvoor dan ook zeer erkentelijk. Kijk op zijn website  voor meer info over zijn werk en zijn meest recente  tentoonstelling After Baldus in Huis Marseille .

www.carymarkerink.nl

De foto’s vallen onder het copyright van Cary Markerink en mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf worden gereproduceerd.

Pipel weekblad voor het volk 18-12-1976