De Srefidensi beeldkranten

Er zijn tot nu toe vijf verschillende verhalen gepubliceerd door Srefidensi-foto. Deze verhalen worden verteld in verschillende beeldkranten en zijn nu te koop.

Prijs: 25 euro per stuk  excl verzendkosten of 5 verschillende  kranten voor 95 euro.

stuur een mail naar  srefidensifoto@gmail.com

De Surinaamse Vlag


De Vlag van Suriname Onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis en symboliek van de Surinaamse vlag. Over hoe de vlag onderwerp werd van politieke en etnische verhoudingen ,buitenstaanders regels en ontwerpen probeerde op te leggen en zijn productie complexe koloniale verhoudingen aan de dag legde.

Het Standbeeld van Wilhelmina


Het beeld van Wilhelmina Het standbeeld van Koningin Wilhelmina in Paramaribo uit 1923 symboliseert de koloniale macht . Op de 31-08-1923 werd het beeld onthuld. Haar ontstaansgeschiedenis is geworteld in de koloniale geschiedenis. Het werd aanbeden, verguisd, en raakt tenslotte in de vergetelheid

Wim Bos Verschuur en protest

Wim Bos Verschuur (1904-1985) was een Surinaamse kunstenaar en politicus. Zijn motto ‘Een bloem voor een bloem een degen voor een degen’ (te vergelijken met milde vorm van ‘oog om oog tand om tand ‘) verbeeldt hij in een door hem geregisseerde fotoserie uit 1951. Naast deze symbolische fotografie, organiseerde hij in de jaren 50 een grote demonstratie voor meer politieke autonomie .

de Protestmars na de onafhankelijkheid


Op 28 december 1976 begonnen zo’n 50 mannen en vrouwen aan een protestmars van 150 kilometer naar de hoofdstad Paramaribo. Grondrechten zijn mensenrechten was de leus. fotografie: Cary Markerink

protesten voor en (nog) tegen de onafhankleijkheid


1971 protest voor een onafhankelijk, 1974 een protest tegen de onafhankelijkheid. ' voor en (nog )Protest' is een kleine beeldkrant die vooral een context wil geven aan de gelaagde visies en ideeën rondom onafhankelijkheid protest in de jaren zeventig.