vertel ons uw verhaal over de Surinaamse onafhankelijkheid

Het fotoproject Srefidensi wil bekende en minder bekende verhalen van de koloniale geschiedenis van Suriname tot aan de onafhankelijkheid in 1975 zichtbaar maken. We kijken dan met name naar geschiedenissen van verzet en emancipatie. We doen dit aan de hand van foto’s uit rijks- en stadsarchieven, en die van musea, universiteiten en kranten.

Belangrijk vinden wij  dat dit project de persoonlijke verhalen van Surinamers en andere betrokkenen bevat.  Liep u bijvoorbeeld mee in een demonstratie in Nederland of Suriname? Zat u in een vereniging die voor of tegen de onafhankelijkheid was of opkwam voor gelijke rechten? Alle beelden, meningen en visies zijn welkom. Wij zijn daarom geïnteresseerd in al uw verhalen en foto’s die verband houden met de Surinaamse onafhankelijkheid of  emancipatie.

Wilt u graag uw verhaal en foto’s met ons delen of kent u anderen met een fotoverzameling en verhalen die u op ons initiatief zou willen attenderen? Laat het ons weten via srefidensi@fotodok.org dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Wij zullen bij een verzoek tot het publiceren van u n foto’s,  altijd reproducties hiervan maken en niet vragen om originele foto’s.

Wilt u graag uw verhaal en foto’s met ons delen of kent u anderen met een fotoverzameling en verhalen die u op ons initiatief zou willen attenderen? Laat het ons dan weten en mail naar srefidensiI@fotodok.org en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.